1. januar viskes grensene ut og Ski og Oppegård blir Nordre Follo kommune. Men hvordan blir egentlig den nye kommunen?

For å vise deg det, vil vi dele fakta, kunnskap og historier gjennom ulike aktiviteter fram mot 2020. Først ut er filmen "Sammen skaper vi Nordre Follo". Den blir vist i sosiale medier, på kinoene og på ulike skjermer i Ski og Oppegård kommune. Innen 21. august vil du få magasinet "Nordre Follo fra A til Å" i postkassa. Vi skal også lansere et interaktivt kart over Nordre Follo, som vi vil at du som innbygger skal utvikle sammen med oss.

Filmen "Sammen skaper vi Nordre Follo"

I filmen som lanseres 12. august blir du kjent med noen av de 4  700 unike ansatte og 58 317  unike innbyggere våre, som viser fram noe fra sin hverdag i kommunen. Visste du for eksempel at hjemmetjenesten i Nordre Follo er på 348 000 hjemmebesøk årlig? At vi får 8 307 barn i grunnskolen og 3 359 barn i barnehagen, og 130 kilometer blåmerkede stier de kan boltre seg på? Eller at bibliotekene våre låner ut 164 003 bøker i året, at vi har 7 500 gatelykter, 741 lærere og 125 kvadratkilometer turskog?

Se filmen øverst i saken.

Magasinet "Nordre Follo fra A til Å"

Bor du i Ski eller Oppegård kommune vil du få "Nordre Follo fra A til Å-magasinet " i postkassen i perioden 19-21. august. Dette er et informasjonsmagasin, så de som har reservert seg mot reklame vil også få magasinet. Her blir du bedre kjent med flere av de ansatte i Nordre Follo og noen av våre innbyggere, krydet med tall og fakta om den nye kommunen, bokstavelig talt fra A til Å. Du finner også informasjon om Kommunestyre - og fylkestingsvalget  i september.2019 Vi håper du vil få glede av magasinet, og finner ting du visste og kanskje ikke visste om din nye kommune.

Les magasinet: Nordre Follo fra A til Å (lanseres 19. august)
 

Kartet  "Sammen skaper vi Nordre Follo"

19. august lansere vi et interaktiv kart, hvor du i tillegg til å bli kjent med offentlige tjenester, som togstasjoner, barnehager, skoler og sykehjem, kan bli kjent med turløyper, badeplasser og andre fine steder i kommunen. Vi ønsker at du blir med og legger inn dine favorittsteder, eller andre ting du vil vise fram. Er du klar for å gi slipp på ditt hemmelige blåbærsted? Tanken er at vi skal bygge ut kartet fram mot 2020, så vi får et fullverdig og spennende kart vi kan ha glede av i mange år framover.

Se kartet: Sammen skaper vi Nordre Follo kommune

Derfor gjør vi dette

Vi ønsker  å sikre at du som bor i Ski og Oppegård kommune er klar over at vi blir en kommune og at du ved Kommune- og fylkestingsvalget 2019 i september skal velge det nye kommunestyret for Nordre Follo kommune. Ikke minst ønsker vi at du skal bli bedre kjent med din nye kommune.Vi skal bygge en ny felles identitet, og håper informasjonstiltakene kan være en god start for en positiv kulturbygging i den nye kommunen, ffor ansatte og innbyggere.

Tiltakene er finansiert av statlige tilskuddsmidler. Dette er midler som alle kommuner som skal slå seg sammen får av staten. Informasjonskampanjen er laget på oppdrag fra administrasjonssjefen for Nordre Follo kommune.

Har du innspill eller kommentarer til? Send oss gjerne en e-post.