Sten Tore er også opptatt av pedagogikk og utvikling og håper at Nordre Follo kommune vil bli en framtidsrettet spydspiss i Norge.

Bakgrunn som kommunalsjef og rektor

Sten Tore har bakgrunn som kommunalsjef i Oppegård, Nore og Uvdal og Ulvik. Han har også mange års fartstid som rektor i Sarpsborg og Nord Trøndelag. Sten Tore er utdannet innenfor økonomi, ledelse og pedagogikk fra Universitetet i Oslo og BI.  

Norges beste oppvekstkommune

Som kommunalsjef for oppvekst ønsker han at innbyggerne skal oppleve Nordre Follo kommune som lyttende, skapende og framtidsrettet og at vi tar innbyggerne på alvor.

- Jeg har store forventninger til at assistenter, barne- og ungdomsarbeidere, lærere, helsesøstre, miljøarbeidere, terapeuter og andre viktige medarbeidere har høy kompetanse og en god porsjon kjærlighet å møte barna våre med. Rutiner for samarbeid og ambisjoner om at Nordre Follo skal være Norges beste oppvekstkommunen er også viktig. Gode oppvekstsvilkår skaper samfunnet på kort og lang sikt og gjør at folk vil bo i Nordre Follo.

Spennende å bygge en ny kommune

På spørsmålet om hvorfor han ønsket jobben som kommunalsjef for Oppvekst, svarer Sten Tore:

- Hvor ofte får man muligheten til å være med å bygge en ny kommune? Og jeg har virkelig tro på at vi har alle forutsetninger for å skape en god kommune for både innbyggerne og ansatte med de menneskelige ressursene vi har i Ski og Oppegård.

Lyttende leder

Som leder i den nye kommunen er Sten Tore opptatt av å lytte og anerkjenne den jobben medarbeiderne gjør i møte med innbyggerne. 

- Det å være en lyttende leder som lar andre slippe til er viktig for meg. De ansatte er vår viktigste ressurs og jeg trives veldig godt med de dyktige medarbeiderne jeg har rundt meg. Og dyktige medarbeidere er en forutsetning for å skape en utviklende og meningsfull arbeidsplass og for å nå de  ambisiøse målene vi til en hver tid setter oss.  

Kultur, ledelse og involvering

På spørsmål om hva som er viktige oppgaver for den nye ledergruppen til høsten svarer Sten Tore:

- Vi må utvikle en god kultur for å dele og involvere, og sørge for at brukerne og tjenestene er i sentrum. Før 1. januar 2020 må vi få på plass ledere i viktige roller og sørge for at alle har en reell opplevelse av å ha bidratt i arbeidet med organisasjonsstrukturen.

- Det viktigste for den nye kommunen er imidlertid at vi hele tiden er i bevegelse for å gjøre Nordre Follo til en god kommune å bo og jobbe i, avslutter Sten Tore.   

Om Sten Tore Svennes

  • Aktuell som: Kommunalsjef for Oppvekst i Nordre Follo kommune
  • Alder: 49 år
  • Sivil status: Samboer og  fire barn
  • Bosted: Moss
  • Hobby: Friluftsliv, løping
  • Sist leste bok: Sapiens – en kort historie om menneskeheten av Yuval Noah Harari 
  • Favorittsted: Oppvekstbygda Ulvik
  • Favorittfilm: Som regel den siste jeg så: Mamma Mia 2