– Jeg tror elevene ville beskrevet meg som en rimelig hyggelig fyr som er tydelig når det trengs.

Se film med Espen Sverreng. 

FAKTA:

Navn: Espen Sverreng

Stilling: Lærer på Flåtestad skole

Tid i jobben: 12 år

Alder: 42

Bosted: Sofiemyr

Sivil status/familie: Gift og to barn

Hvorfor ble du lærer?
Plutselig var jeg ferdig med videregående og måtte finne på noe lurt. Jeg visste at jeg ønsket å jobbe med mennesker. At det ble lærerskolen var vel litt tilfeldig, men jeg har ikke angret på det siden.

Hva er det beste med jobben din?
Det er jo å møte mennesker – både elevene og gode kolleger. Å ha det gøy og spennende og se at mennesker utvikler seg. Det er også en stor trygghet i gode kolleger.

Hva er en god dag på jobb?
Det er en dag hvor jeg kommer ganske uthvilt og treffer kollegene mine, og hvor dagen starter med både er en del fjas og artige, faglige samtaler. Så er det å møte elevene. En perfekt dag er når man ser at elever lærer noe nytt, at noe de har strevd med går opp for dem. Det er det fineste.

 
«En perfekt dag er når man ser at noe de har strevd med går opp for dem. Det er det fineste».

Espen Sverreng, lærer ved Flåtestad skole

Hvilke kvaliteter bør man ha for å trives som lærer?
Jeg tenker det er en forutsetning at man er glad i folk. Man må selvsagt kunne fagene sine også, men man må først og fremst like mennesker. Nå er jeg lærer i ungdomsskolen, og det skjer veldig mye i perioden fra man er 12 til 16 år. Den prosessen er det gøy å få være med på.

Hvis vi ba elevene dine om å beskrive deg, hva tror du de ville trukket fram?
Jeg tror nok de ville beskrevet meg som en rimelig hyggelig fyr som bryr seg, men som også kan være tydelig når det trengs. Det passer meg fint. Jeg vil gjerne være en hyggelig, men tydelig lærer som elevene kan få et trygt forhold til.

Hender det at du møter eller snakker med elever du har hatt tidligere?
Det hender. Noen skygger litt unna, mens mange gjerne vil prate litt. Det er alltid spennende å høre hva de elevene som jeg hadde for tre, seks eller ti år siden holder på med i dag. Ikke minst er det hyggelig når man hører at det går bra, noe det heldigvis gjør med de fleste.

Hva liker du aller best å gjøre når du har fri?
Jeg liker å gå i skogen, eventuelt løpe en tur. Det får jeg til hver uke, enten alene eller sammen med andre. Man er jo mye sammen med andre mennesker både hjemme og på jobb, så det kan være deilig å være ute i naturen helt alene.

Har du noe favorittsted i kommunen?
Det er vanskelig å velge ett, men å gå over Grønliåsen er fint. Så må jeg nevne Eister ved Gjersøen, som et veldig hyggelig badested om sommeren.

Hvis du fikk gjester fra utlandet og skulle vise frem noe i din kommune, hva ville du valgt da?
Jeg ville kanskje tatt de med til det nye branntårnet på Grønliåsen, med flott utsikt inn til byen og utover fjorden. Og så ville vi kanskje spist på Gamle Tårnhuset på Kolbotn. Der er det både bra mat og bra service.

 «Det skjer veldig mye i perioden fra man er 12 til 16 år. Den prosessen er det gøy å få være med på».