H-en står for «hjelpepleier», men Ellen Cathrine Grinde kan like gjerne titulere seg som «humørspreder». – Jeg kan lytte, motivere og lage mat, men også tulle, tøyse og være entertainer. I dette yrket får jeg brukt alt jeg har lært i hele mitt liv.

Se film med Ellen Cathrine Grinde.


FAKTA:

Navn: Ellen Cathrine Grinde
Stilling: Hjelpepleier, Greverud sykehjem og omsorgsboliger
Tid i jobben: 15 år
Alder: 54
Bosted: Kolbotn
Sivil status/familie: Har kjæreste
 

Fortell kort om hvorfor du endte opp i det yrket du har i dag?
Det er egentlig veldig tilfeldig. Jeg jobbet med reiseliv i mange år, men som godt voksen fant jeg ut at jeg ville gjøre noe annet. Jeg tok hjelpepleierutdanning og i dag stortrives jeg. Jeg føler dette er et yrke hvor jeg får brukt alt jeg har lært i hele mitt liv. Jeg kan lage og servere mat, tulle, tøyse og være entertainer. Man må kunne lytte, og veldig mye av arbeidsdagen handler om å motivere.

Beskriv en god dag på jobben?
Da kommer jeg gjerne litt for tidlig, når det er rolig i garderoben. Oppe på avdelingen lukter det nykokt kaffe, og så kommer kollegene mine én etter én. Det som er så hyggelig er at vi alle har så godt humør her. Vi har et godt arbeidsmiljø hvor vi er flinke til å løfte hverandre opp. Ingen tar æren for noe alene, og ingen er redde for å dele kunnskap.

Hvis en av dine kolleger skulle beskrive deg som person, hva tror du de ville sagt?
De ville forhåpentligvis sagt at jeg er blid, at latteren sitter løst og at jeg lager litt ablegøyer. Jeg håper også de ville sagt at jeg er en god kollega som er på tilbudssiden. Det er godt å føle seg verdsatt. De ville kanskje også sagt at jeg er litt flåsete, men i positiv forstand håper jeg.
 

«Vi er flinke til å løfte hverandre opp. Ingen tar æren for noe alene, og ingen er redde for å dele kunnskap»
Ellen Grinde, hjelpepleier ved Greverud sykehjem og omsorgsboliger

 

Hva liker du aller best å gjøre når du har fri?
Jeg er veldig glad i å reise i utlandet, men nå har jeg akkurat tatt lappen i en alder av godt over 50 år, og syns det er så utrolig moro å kjøre bil. Jeg er veldig glad i kommunen min, og er flink til å bruke turmulighetene her. Jeg kjører gjerne bil til et sted, og så går jeg videre derfra.

Hva er din favorittplass i kommunen?
Da må jeg svare Svartskog – der er det utallige nydelige steder og strender. Jeg er også glad i Gjersøskauen, og ved Kolbotntjernet begynner det å bli fint. Jeg liker generelt alle steder som har med vann å gjøre.

Hvis du fikk gjester fra utlandet og skulle vise frem noe i din kommune, hva ville du valgt?
Da ville jeg selvsagt vist frem Roald Amundsens hjem på Uranienborg – det hører med. Jeg tror også jeg ville vist dem Kolben kulturhus – det er en skatt. En middag i Gamle Tårnhuset måtte vi også hatt, for det har jo litt historisk sus over seg. Det ville blitt en kombinasjon av tur, kultur og mat – og så måtte jeg vel latt dem smake på Oppegård-akevitten.
 

«Jeg føler at dette er et yrke hvor jeg får brukt alt jeg har lært i hele mitt liv»
Ellen Grinde, hjelpepleier ved Greverud sykehjem og omsorgsboliger